В Україні тарифи на водопостачання формуватимуть по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні тарифи на водопостачання формуватимуть по-новому

Енергетика
1480
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила порядок і процедуру формування тарифів на принципах стимулюючого регулювання для компаній-ліцензіатів у сфері водопостачання.
Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні комісії.
«Для нас дуже важливо затвердити сьогодні ці документи…Звертаємо увагу, що перехід до стимулюючого тарифоутворення неминучий, оскільки він дозволить залучати інвестиції, а значить, буде зменшено навантаження на споживача, він дозволить нарешті оцінити кожного з вас (компаній, що надають комунальні послуги – ред.), тому що, якщо ви будете економити кошти від запланованого рівня – це буде додатковим прибутком ваших компаній», – прокоментував рішення голова НКРЕКП Дмитро Вовк, додавши, що впровадження стимулюючого тарифоутворення буде спонукати до підвищення якості надаваних послуг.
Згідно з документами, регуляторна норма доходу для суб’єктів, що здійснюють господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення, визначена на рівні 12,5% (після оподаткування) на перший регуляторний період.

Довідка Finance.UA:

  • Наприкінці травня 2017 року НКРЕКП схвалила проекти рішень про порядки і процедури формування тарифів на принципах стимулюючого регулювання для теплопостачальних компаній.
  • Стимулююче регулювання – це механізм тарифоутворення на основі довгострокового регулювання тарифів (3, 5 або 8 років).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас