Джон Макафі відповів голові JPMorgan: долар — ще більший обман, ніж біткоїн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джон Макафі відповів голові JPMorgan: долар — ще більший обман, ніж біткоїн

Фінтех і Картки
4212
Засновник MGT Capital Investments і творець антивіруса McAfee Security Джон Макафі відповів на критику на адресу біткоїна, якою раніше на цьому тижні вибухнув голова JPMorgan Chase & Co. Джеймі Даймон. У коментарі телеканалу CNBC Макафі зазначив, що з повагою ставиться до позиції Даймона, який вважає біткоїн «обманом», проте сам дотримується іншої думки.
«Ви називаєте біткоїн обманом. Але я біткоїн-майнер. Ми створюємо біткоїни. Видобуток кожного з них обходиться в $1 тисячу. А у що обходиться створення одного долара? Так що тут обман? Одна валюта коштує як папір, а інша мені та іншим майнерам обходиться більш ніж у тисячу доларів. Це називається «доказ виконання роботи», — заявив програміст.
За словами Макафі, майнери витрачають «солідні» кошти на розвиток потужності суперкомп’ютерів і на оплату рахунків за електрику для майнінгу. Це і є підтвердженням наявності у біткоїна цінності.
«І той факт, що біткоїн все частіше використовують і його вартість постійно зростає, теж про щось говорить. Звичайно, він буде підніматися і падати, як всі технології. Але водночас це точно не обман», — зазначив він.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше голова JP Morgan назвав біткоїн “шахрайством” і порівняв найбільш популярну на цю мить криптовалюту з “тюльпановою манією”, яка “погано скінчиться”.
  • У 2013 р. JP Morgan виплатив Мін’юсту США рекордний штраф у $13 млрд за звинуваченнями в шахрайстві з іпотечними цінними паперами в плані використання технологій, асоційованих з криптовалютами, для вигоди компанії.
  • У тому ж 2013 р. JP Morgan подав заявку на реєстрацію патенту в США з використання електронної платіжної системи, що використовує певні аспекти того, що через кілька років Джеймі Даймон назве “шахрайством”.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас