У Польщі вводять податок за працевлаштування заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі вводять податок за працевлаштування заробітчан

Казна та Політика
3496
До кінця 2017 року уряд Польщі планує прийняти проект закону, який вводить фіксований податок за працевлаштування сезонного працівника. Про це повідомив глава Постійної комісії Кабінету міністрів Польщі Генрі Ковальчик, який координує роботу над проектом.
Повідомляється, що податок складе близько 300 злотих на місяць.
“…Я координую роботу над новим рішенням щодо оподаткування сезонних працівників. Це стосується сотень тисяч людей. Потрібно, щоб фермери могли легально наймати таких працівників, сплачуючи невеликий податок у розмірі близько 300 злотих на місяць”, – пояснив Ковальчик.
Нові правила, швидше за все, наберуть чинності з наступного літнього сезону.
Чиновник підкреслив, що “при нагоді вирішимо проблему реєстрації іноземних працівників, що також важливо для національної безпеки”. Згідно зі статистичними даними, Польща видала понад мільйон дозволів на в’їзд. “Однак ми не знаємо, скільки людей виїхало, а скільки залишилося працювати”, – поскаржився Генрі Ковальчик.
Нагадаємо, торік влада Польщі готувала поправки, які обмежують роботу іноземців – сезонні іноземні працівники повинні заробляти стільки ж, скільки й інші працівники в галузі.
У 2016 році дозвіл на проживання в Польщі попросили 95,5 тисяч українців, що становило 68% від загального числа звернень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас