Дослідження: КНДР використовує цифрові валюти для обходу санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: КНДР використовує цифрові валюти для обходу санкцій

Світ
650
Північнокорейські хакери атакують кріптовалютні біржі, оскільки Кім Чен Ин може бути зацікавлений в цифрових валютах як в інструменті для обходу санкцій ООН. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дослідження спеціалізується на питаннях кібербезпеки фірми FireEye Inc.
Згідно з опублікованими даними, хакери КНДР вже зламали англомовний новинний сайт про біткоіни і зібрали викупні платежі жертв вірусу WannaCry. Крім того, за словами представників FireEye Inc., з початку року підтверджені як мінімум три атаки КНДР на найбільші південнокорейські кріптовалютние майданчика.
Як зазначив співробітник FireEye Люк Макнамара, ніж популярнішими стають цифрові валюти, тим легше хакерам вразити кріптовалютние біржі. Атаки на біржі проводилися за допомогою фішингових електронних листів, заражених вірусом PEACHPIT. Також в FireEye стверджують, що за атаками стоїть група хакерів TEMP.Hermit, що отримала широку популярність завдяки зломів серверів компаній Sony і Samsung.
«Криптовалюта могли зацікавити Кім Чен Ина, так як вони не регулюються і їх використання може бути прихованим, що робить їх зручними для фінансування проектів і відмивання грошей», – зазначив МакНамара.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас