Товарообіг між Україною та Францією зріс до $1,1 млрд - Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарообіг між Україною та Францією зріс до $1,1 млрд - Кабмін

Казна та Політика
221
Товарообіг між Україною і Францією в січні-червні 2017 року зріс на 15% порівняно з аналогічним періодом 2016 року – більш ніж до $1,1 млрд, повідомила прес-служба Кабінету міністрів України за підсумками зустрічі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з головою групи дружби “Франція – Україна” Сенату Франції Ерве Мореєм.
“Сторони відзначили, що економічне зростання України стало запорукою пожвавлення двосторонніх відносин з Францією. Так, за перше півріччя товарообіг між державами зріс на 15% і перевищив $1,1 млрд”, – йдеться в повідомленні.
У ньому наголошується, що на фінальному етапі знаходиться низка важливих інвестиційних проектів, таких як будівництво спільно з французькими партнерами перевантажувального зернового комплексу в Одеському морському торговому порту, заводу з переробки твердих побутових відходів у Львові.
Підтримку влади України отримала пропозиція французького енергетичного гіганта Engie, що є постачальником природного газу в Україну, побудувати сонячну електростанцію в Чорнобилі (Київська обл.).
“Київ вже запропонував французьким колегам проект міжурядової угоди про взаємне визнання дипломів і сподівається провести перше робоче засідання українських і французьких експертів з цього питання в столиці України в найближчі місяці”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас