Китай готує закон, що забороняє автомобілі з ДВЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готує закон, що забороняє автомобілі з ДВЗ

Світ
1138
Китайські регулятори готують законопроект, що забороняє продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. На цю радикальну трансформацію Китаю знадобиться не менше ніж 20 років — до цього часу заборони також введуть Франція і Великобританія. Після заяви китайської влади акції місцевих виробників електромобілів і акумуляторів різко зросли в ціні.
Уряд КНР працює над новим законом, який встановить заборону на випуск і продаж автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння. Про це повідомив міністр промисловості та інформатизації КНР Сін Гуобін на автомобільному форумі в Тяньцзіні.
За словами Гуобіна, такий крок значно покращить стан навколишнього середовища в Китаї і зробить колосальний вплив на зростання автомобільного ринку. Аналогічні заборони на виробництво дизельних і бензинових автомобілів введуть Шотландія, Великобританія і Франція — обмеження наберуть чинності в період між 2032 і 2040 роками. Очікується, що Китай — друга за величиною економіка в світі з найбільшим автомобільним ринком — припинить випуск машин з ДВЗ не раніше, ніж через 23 роки.
Після заяви Гуобіна акції найбільшого китайського виробника електрокарів BYD на гонконгській біржі зросли на 7,2%, повідомляє Bloomberg. Акції державного концерну BAIC піднялися в ціні на 2,9%, а акції виробника літій-іонних акумуляторів Guoxuan High-Tech Co. зросли на 5,3% в Шеньчжені. Новина торкнулася навіть австралійських виробників літію. Акції Galaxy Resources підскочили на 6,8%, а Orocobre — на 3,4%.
Китай вже займає лідируюче місце в світі за кількістю проданих електромобілів. У 2016 році в країні було продано 507 000 електрокарів. На ринку лідирує BYD — з січня по липень 2017 року компанія продала 46 855 електромобілів і гібридів. BAIC здійснила постачання 36 084 електрокарів. Хоча скорочення державних субсидій знизило темпи зростання продажів електромобілів у Китаї, аналітики очікують, що до 2020 року в країні буде продаватися вже 2 млн електромобілів щорічно.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас