Вартість нафти зростає на можливості продовження угоди ОПЕК+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість нафти зростає на можливості продовження угоди ОПЕК+

Енергетика
233
Світові ціни на нафту піднімаються в понеділок вранці, інвестори відіграють заяви про можливе продовження угоди декількох нафтовидобувних країн про скорочення видобутку “чорного золота”, свідчать дані торгів.
Станом на 09.20 за Києвом вартість листопадових ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,52%, до 54,06 долара за барель. Ціна жовтневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,86% – до 47,89 долара за барель.
Саудівська Аравія і Венесуела згодні з можливістю продовження заходів ребалансування нафтового ринку після завершення першого кварталу 2018 року при виникненні такої необхідності, наводить агентство Блумберг слова міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха і міністра нафти Венесуели Еулохіо Дель Піно.
ОПЕК і кілька країн, що не входять до організації, домовилися наприкінці 2016 року в Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня, з яких 300 тисяч припадають на Росію. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін її дії був продовжений на дев’ять місяців – до кінця березня 2018 року.
При цьому інвестори продовжують стежити за ураганом “Ірма”, який вже призвів до порушення електропостачання у Флориді. За останніми даними, понад 3 мільйони жителів штату залишилися без електрики через ураган. Раніше ураган “Харві” вже чинив тиск на нафтовий сектор США, призвівши до зупинки понад чверті нафтопереробних потужностей в країні.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас