ЦБ не допустить криптовалюти на ринок Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ не допустить криптовалюти на ринок Росії

Фінтех і Картки
554
З такою заявою виступила голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна на Московському економічному форумі, повідомляє ТАСС.
Голова ЦБ висловила побоювання, що легалізація криптовалют може підірвати грошовий обіг у країні. Суспільний ажіотаж навколо них вона назвала «золотою лихоманкою», зазначивши, що інтерес до них викликаний тільки через можливість легкого та необтяжливого заробітку. При цьому анонімність, яку забезпечує криптовалюта, полегшує фінансування тероризму і відмивання доходів.
«Використання криптовалют як грошових сурогатів активно пропонується для розрахунку за товари та послуги. На наш погляд, це загрожує підривом грошового обігу, і, звичайно, ми використання криптовалют як грошових сурогатів допускати не будемо», — наводить слова Набіулліної ТАСС.
Раніше ЦБ випускав звернення, в якому застерігав громадян від використання криптовалют та інших пов’язаних з ними фінансових інструментів, наприклад ICO. Регулятор вважає, що головні небезпеки, пов’язані з криптовалютами і ICO — анонімність і відсутність регулювання з боку яких-небудь держав. Такий формат розповсюдження і випуску цифрових валют небезпечний, оскільки в цьому випадку учасники угод залишаються беззахисними і можуть бути залучені в злочинні схеми. Таким чином, в заяві Ельвіри Набіулліної прозвучало продовження старої пісні.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас