Представлено електричну вантажівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено електричну вантажівку

Технології&Авто
688
Сьогодні транспортні засоби з ДВЗ починають поступатися місцем більш просунутим у частині екології та економії електромобілям. Серед вантажівок процес електрифікації ще не настільки розвинений, проте роботи ведуться. Так, наприклад, відомий виробник двигунів внутрішнього згоряння – американська компанія Сummins – в кінці серпня презентувала свій перший електричний сідельний тягач AEOS.
Вантажівка Cummins оснащується батареями ємністю 140 кВт.год, які разом з електромотором важать стільки ж, скільки і 12-літровий турбодизель, трансмісія і паливні баки.
Тягач оснащений короткою денною кабіною і не призначений для магістральних перевезень. Проте він здатний працювати в складі автопоїзда повною масою до 34 тонн. Запас ходу складає 160 км, а з додатковими АКБ збільшується втричі – до 480 км.
Для підзарядки батарей планується використовувати не тільки режим рекуперації при гальмуванні, але також і сонячні батареї, які попередньо будуть розміщувати на даху напівпричепа. Зниженню аеродинамічного опору приділено особливу увагу.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас