Автоматизація створює нові робочі місця в онлайн-ритейлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоматизація створює нові робочі місця в онлайн-ритейлі

Технології&Авто
372
Згідно з дослідженням Інституту прогресивної політики, автоматизація створила в онлайн-ритейлі 400 тисяч робочих місць за останні десять років, пише MIT Technology Review.
З 2007 року в США зникло 140 тисяч робочих місць через автоматизацію. Між тим, згідно з даними Бюро статистики праці США, електронна комерція створила 126 тисяч робочих місць за той самий період. Висновок здається очевидним: автоматизація позбавляє американців роботи.
Втім, це як подивитися. Згідно з новим аналізом Інституту прогресивної політики, ці цифри не включають робочі місця, створені в фулфілмент-центрах (логістичні центри, що займаються обробкою і відправкою замовлень для онлайн-магазинів). З їх урахуванням кількість нових робочих місць зростає до 400 тисяч, і платять там на 31% більше, ніж на старих складах.
Наприклад, Amazon пропонує товари за більш низькою ціною, полегшує вибір та економить споживачам час, що призводить до збільшення продажів, а отже й до створення нових робочих місць, пише WSJ. В MIT вважають, однак, що штучний інтелект представляє більшу небезпеку для робочих місць, ніж автоматизація. ШІ «відкушує» більший шматок хліба у робітників, ніж автоматизовані лінії, що може призвести до посилення нерівності на ринку праці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас