Японська компанія GMO вкладе $300 млн у видобуток біткойнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія GMO вкладе $300 млн у видобуток біткойнів

Технології&Авто
886
Японська телекомунікаційна компанія GMO оголосила про плани інвестувати $300 млн у видобуток біткойнів у першій половині 2018 року. Для цього вона збирається використовувати 7-нанометрові чіпи, які вдвічі підвищать ефективність майнінгу, пише Quartz.
Якщо GMO, яка до цього реєструвала доменні імена і надавала послуги хостингу, дійсно буде використовувати 7 нм чіпи, то стане першою серед майнерів, основна маса яких поки «сидить» на 16-нм чіпах. Подібну конкуренцію навряд чи хтось витримає, і тому абсолютно всім майнерам біткойнів, які бажають залишитися в грі, доведеться переходити на нові чіпи.
«Очевидно, прийшло наступне покоління майнерів», – каже Дієго Гітеррес, виконавчий директор RSK Labs, який розробляє програмне забезпечення для біткойн-майнерів.
Бізнес-модель GMO копіює у таких великих гравців, як Bitmain. Вона планує управляти своїми шахтами і здавати їх в оренду разом з новими чіпами власної розробки. Також GMO хоче відкрити шахту в Північній Європі, де є надлишкова електроенергія. Компанія збирається інвестувати в проект 10% своїх необоротних засобів або близько $320 млн.
«Ризикують ті, хто недавно вклався в обладнання і намагається повернути інвестиції, – говорить Гітеррес. – Для них повернення буде в чотири рази дешевшим. Однак незабаром 7-нм технологія, за законами цього ринку, стане загальнодоступною». Участь GMO підвищить конкуренцію на ринку майнінгу біткойнів, який суцільно заповнений китайцями. Наприклад, на Bitmain припадає 30% все обчислювальної потужності мережі біткойнів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас