Шотландія виділить гроші на експерименти з безумовним основним доходом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландія виділить гроші на експерименти з безумовним основним доходом

Світ
542
Уряд Шотландії пообіцяв надати фінансову підтримку кільком містам, які планують провести експеримент з безумовним основним доходом. Поки що це єдина країна у складі Великобританії, яка збирається виплачувати громадянам допомогу без будь-яких зобов’язань.
Влада Шотландії надасть шотландським округам гроші на проведення експериментів з БОДом. Фінансування отримають міста Глазго, Файф, Норт-Ершир та Единбург. Умови експериментів і розміри виплат поки що не повідомляються. Кожен округ представить свій власний план впровадження соцдопомоги.
Ми вже писали про спроби Шотландії впровадити БОД. Ще в 2015 році в Файфі хотіли запровадити нову програму виплати соцдопомоги як інструменту для боротьби з бідністю в регіоні. Але проект не пройшов.
БОД в країні підтримує Шотландська національна партія (SNP), Громадська мережа прихильників безумовного основного доходу, а також група дослідників з Королівського товариства мистецтв, промисловості та комерції (RSA). Тепер до них приєднався і уряд.
Шотландія може увійти в один ряд з Фінляндією, яка вже експериментує з новими формами соціальних допомог. Дві тисячі жителів Фінляндії із січня отримують 560 євро на місяць. Ввести щось на кшталт БОДу також збираються у Голландії, Естонії та Барселоні.
Як пише The Telegraph, програма щорічних виплат у розмірі £8000 кожному жителю Великобританії, старшому за 16 років, обійдеться в £425 млрд. Це можна порівняти з усіма витратами Британії на охорону здоров’я, освіту, оборону, поліцію, транспорт і відсотки за державним боргом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас