Tusimple випробує безпілотні вантажівки в США і Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tusimple випробує безпілотні вантажівки в США і Китаї

Технології&Авто
200
Tusimple має великі плани щодо проведення тестів у Шанхаї і Арізоні, пише Bloomberg. Власники компанії впевнені, що за безпілотними перевезеннями майбутнє: вони принесуть зниження логістичних витрат, економію на пальному та підвищення безпеки дорожнього руху.
Виконавчий директор Tusimple Чен Мо каже, що в США автономні вантажівки допоможуть економити 40% на логістиці, а в Китаї 25%. За його словами, міжміські перевезення в цих країнах – сформована і зрозуміла сфера, тож автономності буде легко прийти сюди і замінити людину. В результаті, вантажівки почнуть їздити без перерв, алгоритми дозволять економити пальне і знизити число нещасних випадків за участю вантажівок. У Китаї щорічно гине 25000 осіб в ДТП з вантажівками. Дослідження показують, що щодня, принаймні, 30% далекобійниківперебувають у стані втоми під час рейсів. Це знижує реакцію, підвищує небезпеку.
Чен також зазначає, що США і Китай – це дві країни, які особливо потребують подібної технології, бо і там, і там велика нестача далекобійників і логістичних потужностей. Тому компанія починає тести в двох країнах одночасно. У США і Китаї обладнання буде встановлюватися на вантажівки місцевих виробників. Це буде 10 камер, 3 радари і система для аналізу умов руху і управління вантажівкою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас