Jaguar створив електрокар на основі моделі 1968 року (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar створив електрокар на основі моделі 1968 року (відео)

Технології&Авто
551
Британська компанія Jaguar Land Rover Classic продемонструвала публіці Jaguar E-type Zero, який є повністю електричної версією класичної моделі Jaguar E-type.
Про це повідомляє Itc.ua.
Відзначається, що модель створена для того, щоб оцінити реакцію потенційних клієнтів, після чого буде прийнято остаточне рішення про її виведення на ринок.
Відкритий спортивний автомобіль отримав електродвигун потужністю 220 кВт, який дозволяє розганятися від 0 до 100 км/год за 5,5 секунд.
При його створенні використовувалися технології і компоненти від першого серійного електрокроссовера бренду Jaguar I-PACE, який надійде в продаж в 2018 році.
Акумуляторна батарея ємністю 40 кВтг забезпечує запас ходу на рівні 270 км (170 миль), її повний заряд відбувається за 6-7 годин, в залежності від потужності зарядного пристрою.
Piccy.info - Free Image Hosting
Найцікавіше полягає в тому, що електродвигун і блок батарей були спеціально розроблені для Jaguar E-type Zero – акумуляторний блок за розмірами і вагою відповідає шестициліндровому двигуну E-type, а електродвигун і редуктор – коробці передач. Обидва компоненти встановлені на штатних місцях двигуна і коробки передач, таким чином конструкція автомобіля не зазнала помітних змін, вона управляється і “відчувається” так само, як і бензинова версія.
Більше того, розробники відзначили, що таким же чином зможуть зробити електричним будь-який класичний Jaguar, який оснащується шестициліндровим двигуном XK – а це моделі E-type, XK120, Mk2 і XJ6, що випускалися з 1949 по 1992 рік.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас