Лінія квантової комунікації в Китаї пройшла техкомісію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лінія квантової комунікації в Китаї пройшла техкомісію

Технології&Авто
657
Перша в світі захищена лінія квантової комунікації, створена в Китаї, пройшла технічну інспекцію і готова приступити до експлуатації, повідомляє Науково-технічний університет Китаю.
Нагадаємо, що лінія квантового зв’язку, завершена після 42 місяців будівництва в минулому році, з’єднує чотири великі міста країни – Пекін, Цзинань, Хефей і Шанхай. Її загальна протяжність становить понад 2000 км. Комерційне використання деяких ділянок цієї лінії вже почалося, першими нею скористаються чиновники, представники банків та промислових підприємств.
Квантова комунікація забезпечує надзвичайно надійний зв’язок, заснований на передачі фотонних кубітів методом квантового розподілу ключів. Вважається, що інформацію, яка передається таким чином, неможливо підслухати, перехопити або зламати. Будь-яка така спроба спотворить сигнал, що передається, і факт злому стане очевидним.
Китаю належать кілька «перших місць» у галузі квантової комунікації – перша в світі лінія зв’язку, що з’єднала Пекін і Шанхай, перша комерційна квантова лінія між Шанхаєм і Ханчжоу, перша квантова передача даних з супутника «Мо-цзи». Успіх в розробці і реалізації протоколу захищеного зв’язку свідчить про провідне становище КНР у сфері практичного застосування і індустріалізації квантової технології, пише China Daily.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас