Tencent інвестує в літаючі автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tencent інвестує в літаючі автомобілі

Технології&Авто
268
Компанія Lilium, що розробляє літаючий автомобіль, анонсувала черговий раунд інвестицій розміром $90 млн. Цього разу до інвесторів приєднається китайський технологічний гігант Tencent, повідомляє Fortune.
Lilium Aviation працює над легким, компактним — розміром з автомобіль — літальним апаратом, який зможе здійснювати міжміські перельоти на висоті до 3,000 метрів. Запас ходу повинен досягати 300 км. Швидкість перельоту — 300 км/год. За заявами творців, літаюча машина витрачає на 90% менше енергії акумуляторів, ніж будь-які аналоги.
У квітні стало відомо, що компанія провела перші успішні випробування повнорозмірної моделі свого автомобіля. У дистанційному режимі двомісний Lilium Jet успішно піднявся в повітря, як вертоліт, перейшов у аеродинамічний режим польоту, а потім також вертикально опустився на землю. Перші пілотовані польоти компанія планує почати в 2019 році.
Нещодавно в Lilium також заявили про плани до 2025 року запустити літаюче таксі. Спеціально під цю справу компанія найняла колишніх менеджерів Gett і Airbus. За планами, п’ятимісні електролітаки-таксі можна буде викликати за допомогою програми. Літаки будуть злітати з вертолітних майданчиків у межах міста. Наприклад, політ над Нью-Йорком з центру Манхеттена до аеропорту імені Джона Кеннеді займе 5 хвилин і обійдеться в $6.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас