OpenDataBot назвав найбільшого власника компаній в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OpenDataBot назвав найбільшого власника компаній в Україні

Особисті фінанси
1654
Сервіс моніторингу реєстраційних даних компаній OpenDataBot назвав найбільшого за кількістю компаній бенефіціара (вигодонабувача) в Україні.
Ним виявився Валерій Нечитайло – професійний ліквідатор, йдеться в прес-релізі сервісу. На даний момент Нечитайлу належить 249 компаній.
“За базою бенефіціарів у форматі відкритих даних ми знайшли топ-ліквідатора, який прямо на себе переписує компанії. Але чомусь не поспішає їх закривати – чи то чекає 3 роки (термін давності податкових перевірок), чи то хоче стати підприємцем року”, – зазначив засновник Opendatabot Олексій Іванкін.
Як зазначається, Нечитайло практикує “ліквідацію” компанії шляхом передачі корпоративних прав. Це, по суті, не є ліквідацією компанії, але юридичний зв’язок між людиною і юридичною особою таким чином справді розривається.
“Основний ризик з “перевішуванням” компанії на професійного ліквідатора в тому, що компанія продовжує існувати. Це може означати обман очікувань попереднього власника у тому, що він не може бути притягнутий до відповідальності за період діяльності, коли він був директором. В іншому ж така схема поширена через вкрай недружні процедури її ліквідації. А ризик пов’язаний з імовірністю того, що компанію можуть використовувати у злочинних схемах. Це не загрожує кримінальним покаранням, але допити і обшуки цілком реальні”, – зазначив керуючий партнер юридичної компанії Юскутум Артем Афян.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас