Коли Україна отримає гроші від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли Україна отримає гроші від ЄС

Казна та Політика
699
Україна отримає третій транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу після виконання всіх умов. Зокрема, вирішивши проблеми з мораторієм на експорт деревини.
Про це розповів перший секретар відділу торгівлі та економіки представництва ЄС Жослін Гітон.
“Ми все ще дуже чекаємо, що всі умови будуть виконані. Ці питання порушував віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс з прем’єр-міністром України. Вони також обговорювалися президентами Порошенком, Юнкером і Туском”, – зазначив Гітон.
За його словами, ЄС продовжує майже щоденний діалог з українською владою, урядом, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та парламентом, щоб домогтися виконання умов. Зокрема, вирішити проблему з мораторієм на експорт деревини в ЄС.
“Оскільки це питання дійсно є однією з умов відповідного меморандуму про взаєморозуміння, ми сподіваємося на його рішення у встановлені терміни”, – сказав Гітон.
У разі виконання всіх зобов’язань третій транш макрофінансової допомоги від ЄС Україна може отримати в січні.
“Може бути невелика технічна затримка в кілька тижнів між прийняттям рішення і безпосередньою виплатою. Але якщо все буде добре, то транш буде наданий на початку наступного року”.
До кінця нинішнього року Україна може отримати 5-й транш від Міжнародного валютного фонду. Такі припущення висловили аналітики інвестиційного банку Morgan Stanley.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас