"Це абсурд". Офіційний Лондон відреагував на повідомлення ЗМІ про виплату Британією 54 млрд євро за Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Це абсурд". Офіційний Лондон відреагував на повідомлення ЗМІ про виплату Британією 54 млрд євро за Brexit

Світ
476
Повідомлення ЗМІ про виплату Британією 50 млрд фунтів стерлінгів (близько 54 млрд євро) за вихід з Євросоюзу є абсурдними, заявив британський міністр з питань Brexit Девід Девіс, пише Bloomberg.
За його словами, в ЗМІ з’являються різноманітні розповіді по темі Brexit.
“Ця є дурницею. Повідомлення абсолютно помилкове”, – резюмував британський міністр.
Раніше видання The Times повідомило, що прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може погодитися на збільшення плати за вихід країни зі складу Євросоюзу до 50 млрд фунтів стерлінгів.
Нагадаємо, що єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер раніше заявив, що офіційний Лондон буде ще деякий час нести фінансовий тягар через довгострокові програми ЄС, в яких Велика Британія зобов’язалася брати участь раніше. Зокрема, Велика Британія буде перераховувати компенсаційні виплати Брюсселю як мінімум до 2020 року.
23 червня 2016 року британці на референдумі сказали “ні” збереженню членства Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти – 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Об’єднаного Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас