Естонія уклала договір про наміри з Hyperloop One — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія уклала договір про наміри з Hyperloop One

Світ
430
Прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас підписав з керівництвом Hyperloop One договір про наміри на будівництво вакуумної транспортної системи між Таллінном і Гельсінкі. Точні дати початку випробувань ще не визначені. За словами Ратаса, поки угода носить символічний характер.
Підписання договору про наміри відбулося в Лос-Анджелесі – там розташована штаб-квартира стартапу Hyperloop One. Згідно з документом, обидві сторони розглянуть можливість будівництва підводної системи вакуумних поїздів між Таллінном і Гельсінкі. Цей напрямок входить до підбірки європейських маршрутів, складених Hyperloop One на основі заявок конкурсу Global Challenge.
«Хоча нову транспортну технологію поки що розробляють, а основні випробування ще попереду, Естонії важливо показати інтерес і з’ясувати, як працює система і у скільки обійдеться її будівництво», – цитує Ратаса портал ERR.ee.
Раніше такий же договір підписав фінський уряд. Після укладення угод обидві держави вивчать можливості будівництва системи і оцінять витрати. Поки, за словами Ратаса, договір укладено символічно, щоб показати зацікавленість Естонії у співпраці. Ніяких фінансових зобов’язань країна не несе.
Про терміни зведення тунелів поки не йдеться, але прем’єр-міністр Естонії заявив, що перші випробування технології з участю людей вже відбулися.
Багато країн зацікавлені в будівництві вакуумних транспортних тунелів, по яких поїзди рухатимуться зі швидкістю 1080 км/год. Стартап Hyperloop One веде переговори з США, Індією та країнами Європи. Однак найбільшого успіху в переговорах компанії вдалося досягти в ОАЕ. Вже на початку 2020-х років Hyperloop One планує запустити систему вакуумного транспортування вантажів у Дубаї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас