У Нідерландах скандал через участь голландських компаній у будівництві Керченського мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах скандал через участь голландських компаній у будівництві Керченського мосту

Світ
8946
Влада Нідерландів перевірить законність участі двох голландських компаній у будівництві мосту через Керченську протоку. Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі й розвитку Нідерландів Ліліанне Плаумен, інформує нідерландська державна телерадіокомпанія NOS.
За словами Ліліанне Плаумен, навіть якщо при цьому не було порушень закону, уряд Нідерландів «очікує, що компанії вестимуть міжнародний бізнес соціально відповідально». Вона також додала, що керівництво країни дотримується жорсткої політики невизнання анексії Криму.
За інформацією газети De Gelderlander, нідерландська компанія Dematec Equipment побудувала одну з машин для будівництва мосту. Інша компанія – Bijlard Hydrauliek – поставила «найважливішу частину» для цієї техніки, стверджує видання.
Директор Dematec Equipment Ван ден Хевел заявив, що компанія не порушує запроваджені Євросоюзом санкції, оскільки будівництво відбувалося на території Росії.
Директор іншої компанії Марсел Бейлард повідомив тележурналістам, що не знав, що частини доставлять для мосту в анексованому Криму, передає NOS.
Раніше скандал із постачанням обладнання німецької компанії Siemens до анексованого Криму призвів до запровадження Євросоюзом нових санкцій щодо Росії.
Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент Росії Володимир Путін заявив відразу ж після анексії Криму – в березні 2014 року. Спорудити міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію – влітку 2019-го.
Українська сторона вийшла з договору з Росією про будівництво мосту 2014 року – після анексії Криму Росією.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас