Проблема держборгу США може виявитися серйознішою від краху Lehman Brothers — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблема держборгу США може виявитися серйознішою від краху Lehman Brothers

Світ
1853
Рейтингове агентство S&P Global Ratings стривожене ситуацією навколо держборгу США і попереджає, що, якщо конгресмени незабаром не узгодять підвищення його верхньої межі, то наслідки для Штатів і світу в цілому будуть масштабнішими, ніж після банкрутства Lehman Brothers, що ознаменувало остаточний перехід до світової фінансової кризи в 2008 році.
“Якщо ліміт не буде підвищений, то наслідки для економіки будуть, можливо, навіть більш катастрофічними, ніж крах Lehman Brothers в 2008 році”, – написала головний економіст S&P Бет Енн Бовіно.
Як зазначає CNBC, в даний час мало хто з експертів сумнівається, що рано чи пізно Конгрес затвердить підвищення ліміту держборгу.
Однак якщо цього не відбудеться, робота уряду США буде припинена, на Вашингтон чекає дефолт, а американська економіка втрачатиме близько $6,5 млрд щотижня, що потенційно загрожує країні рецесією, вважає Б.Бовіно.
Проблеми з підвищенням ліміту держборгу загострилися через конфлікт між президентом Дональдом Трампом і Конгресом з приводу фінансування будівництва спірної стіни на кордоні з Мексикою. Д.Трамп пригрозив, що він готовий довести справу до закриття держустанов в тому випадку, якщо Конгрес не забезпечить виділення необхідних коштів для спорудження стіни.
Як повідомлялося, Бюджетне управління Конгресу (CBO) США рекомендувало законодавцям узгодити підвищення граничної суми держборгу до кінця вересня, оскільки на початку або в середині жовтня міністерство фінансів вичерпає всі кошти і можливості їх залучення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас