"Нафтогаз" підписує договори на новий опалювальний сезон без визначеної урядом ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" підписує договори на новий опалювальний сезон без визначеної урядом ціни

Енергетика
263
НАК «Нафтогаз України» розпочав підписання договорів на постачання газу з тепловиробниками на наступний опалювальний сезон попри відсутність офіційно оприлюдненої Кабінетом міністрів ціни.
Про це повідомляється на сайті компанії.
“Зазвичай компанія у липні починає укладати договори із виробниками тепла на новий опалювальний сезон, однак досі відкладала цей процес, очікуючи на повідомлення МЕВПУ. Подальша затримка може привести до зриву початку опалювального сезону у жовтні. За таких умов Нафтогаз вимушений застосовувати при укладанні договорів з тепловиробниками ціну газу, яка зафіксована станом на 1 квітня 2017 року, хоча її рівень не відповідає розрахованому за постановою №187 та показникам дохідної частини затвердженого фінансового плану компанії на 2017 рік. У зв’язку з цим у договорах, що укладаються з тепловиробниками, фіксується зобов’язання сторін у разі визначення урядом іншої ціни прийняти нову ціну як обов’язкову”, – наголосили у “Нафтогазі”.
У повідомленні також підкреслюється, що “Нафтогаз” знову звертається до Кабінету міністрів з проханням якнайшвидше визначити та опублікувати ціну газу для потреб населення на новий опалювальний сезон або внести відповідні зміни до постанови уряду №187.
“При укладанні договорів постачання газу за спеціальними обов’язками, компанія має керуватися вимогами постанови Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 року №187. Згідно цієї постанови, Міненерговугілля (МЕВПУ) до 1 липня було зобов’язане розраховувати за визначеною формулою та офіційно оприлюднити ціну на газ для цих споживачів на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року. Незважаючи на численні звернення Нафтогазу, міністерство досі не виконало вимог цієї постанови”, – йдеться у повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас