НБУ ввів в обіг нову монету (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ввів в обіг нову монету (фото)

Особисті фінанси
2300
Національний банк України повідомляє, що вводить в обіг нову монету, присвячену всесвітньо відомому вченому, талановитому селекціонеру, академіку, “творцю” пшеничного колоса – Василю Миколайовичу Ремеслу.
В.Ремесло закріпив за Україною статус “житниці Європи”, селекціонував 40 сортів зернових колосових культур, які й досі є донорами для сортів пшениць як вітчизняної, так і зарубіжної селекції. Він автор сортів озимої пшениці Миронівська 264, Миронівська 808, Миронівська ювілейна, Миронівська рання, Миронівська яра та багато інших, які значно підвищили врожайність основної хлібної культури в Україні та за кордоном.
Повідомляється, на аверсі монети розміщено: угорі напис УКРАЇНА та малий Державний Герб України (праворуч); на дзеркальному тлі зображено жінку, яка тримає снопи пшениці; унизу: ліворуч – рік карбування монети 2017 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України; праворуч – номінал 2 /ГРИВНІ.
НБУ ввів в обіг нову монету (фото)
На реверсі монети зображено портрет Василя Ремесла, прикрашений колосками; ліворуч півколом написи: ВАСИЛЬ РЕМЕСЛО, праворуч – роки його життя 1907/1983.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас