У США пройшли випробування космічного корабля Dream Chaser (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пройшли випробування космічного корабля Dream Chaser (відео)

Технології&Авто
850
Американська аерокосмічна компанія Sierra Nevada вперше провела випробування багаторазової космічної вантажівки Dream Chaser. Під час тестів літальний апарат, прикріплений тросом до вертольота, здійснив політ над пустелею Мохаве. Першу космічну місію з участю Dream Chaser заплановано на 2020 рік.
Перші випробування Dream Chaser відбулися в Льотно-дослідницькому центрі ім. Армстронга на території авіаційної бази Едвардс в штаті Каліфорнія. Тестову модель космічної вантажівки приєднали до вертольота за допомогою троса. Як повідомляє Space.com, політ тривав 1 годину 41 хвилину, після чого обидва апарати здійснили посадку на злітно-посадкову смугу.
В ході випробувань творець апарату компанія Sierra Nevada перевірила роботу електроніки, аеродинамічних систем і посадкового пристрою.
Тестовий політ став першим за чотири роки. У 2013 році судно розбилося під час відпрацювання заходження на посадку і приземлення. Наступний етап випробувань космічного човника має відбутися у вересні. Під час польоту трос від’єднають, і Dream Chaser здійснить посадку в автономному режимі.
Літальний апарат, над яким працює Sierra Nevada, призначений для польотів на орбіту на висоту 400 км. Dream Chaser важить в 10 разів менше за космічний шатл NASA, а довжина судна становить всього 9 метрів. При цьому корабель може використовуватися до 15 разів.
Апарат планують використовувати для доставки вантажів на МКСNASA вже уклало зі Sierra Nevada договір на 6 польотів з 2019 по 2024 роки. На орбіту корабель доставить ракета, після чого він самостійно повернеться на Землю і зробить автономну посадку. Перший час корабель не буде пілотованим, хоча в перспективі він зможе транспортувати до 7 астронавтів одночасно.
Перший політ Dream Chaser відбудеться в 2020 році. На орбіту корабель доставить ракета Атлас-5 від United Launch Alliance.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас