"Антонов" презентував новий літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Антонов" презентував новий літак

Технології&Авто
4104
Новий літак АН-2-100 31 серпня презентували в Києві на авіазаводі імені Антонова. Літак приходить на зміну знаменитому “кукурузнику” – АН-2. 31 серпня виповнюється 70 років відтоді, як “кукурузник” піднявся в повітря.
Літак АН-2, більш відомий як “кукурузник”, сьогодні відзначає поважний вік навіть за людськими мірками. Його прозвали “кукурудзником” через те, що Генсек СРСР Микита Хрущов використовував саме цей літак, щоб масово засівати поле кукурудзою, якою він хотів нагодувати всіх жителів Союзу.
Такі літаки експлуатували тривалий час, “кукурузник” навіть занесений до Книги рекордів Гіннесса – як модель, яку випускали найдовше – 60 років. Машина надійна, невибаглива і проста, але вже пережила свій час.
На заводі “Антонова” презентували нову версію “кукурузника” – зараз пілоти заводу випробовують модель літака Ан-2-100. Він має потужний турбогвинтовий двигун, який значно посилює маневреність машини – і вантажопідйомність вдвічі більша, ніж у старої машини.
Поки новий Ан-2-100 тільки в єдиному екземплярі. Масове виробництво таких літаків завод планує почати наступного року після отримання відповідного сертифікату.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас