Standard & Poor’s попередило про можливий дефолт США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor’s попередило про можливий дефолт США

Світ
1671
Рейтингове агентство Standard & poor’s (S&P) попередило про серйозні наслідки для економіки США, що якщо Конгрес не підвищить межу держборгу до кінця вересня.
Як повідомляє “Радіо свобода” з посиланням на слова головного економіста S&P Бет Енн Бовіно, якщо ліміт не буде підвищений, то наслідки для економіки можуть бути більш серйозними, ніж крах Lehman Brothers в 2008 році. США можуть зіткнутися з дефолтом, закриттям державних компаній і повернутися до рецесії.
Агентство Reuters відзначає, що загроза дефолту в США виникла через конфлікт президента Дональда Трампа та Конгресу з приводу будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
Пан Трамп пригрозив, що може допустити закриття державних установ, якщо Конгрес не забезпечить виділення необхідних коштів для зведення стіни.
Будівництво стіни на кордоні з Мексикою для боротьби зі злочинністю було однією з головних передвиборних обіцянок Трампа. Він підписав указ про зведення стіни на кордоні США і Мексики в кінці січня. На думку президента, вона допоможе в боротьбі з незаконною імміграцією і контрабандою наркотиків.
На початку року Міністерство внутрішньої безпеки США оцінило витрати на загорожу в більш ніж $20 млрд. За словами пана Трампа, будівництво частково оплатить мексиканський уряд. Мексика платити за прикордонний бар’єр відмовилася.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас