Smart показав міську машину майбутнього без керма і педалей (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Smart показав міську машину майбутнього без керма і педалей (фото)

Технології&Авто
710
Компанія Смарт підготувала до Франкфуртського автосалону концепт-кар Vision EQ Fortwo. У прототипу, названого виробником “міським автомобілем майбутнього”, керма і педалей немає, а спереду встановлено екран, на який виводяться різні повідомлення, – передає “Мотор”.
Новинка – це бачення компанії того, якими будуть автомобілі майбутнього. Вони отримають систему автономного управління так званого “п’ятого рівня”, які, згідно з класифікаціэю Спільноти автомобільних інженерів (САЕ), можуть пересуватися самостійно і взагалі не потребують втручання людини в управління.
Тому в машині не встановлено ніяких фізичних органів управління. В машині все налаштовується за допомогою смартфона або голосових команд.
Габаритна довжина бачення еквалайзера в середньому становить 2699 міліметрів, ширина – 1720 міліметрів, а висота – 1535 міліметрів. Прототип при тій самій довжині вийшов на 50 міліметрів ширший і на 25 міліметрів нижчій за нинішній серійний Fortwo третього покоління.
Piccy.info - Free Image Hosting
Компакт-кар оснащений електромотором на задній осі і літій-іонною батареєю ємністю 30 кіловат-годин, якої вистачить, щоб проїхати без підзарядки близько 300 кілометрів. При низькому заряді акумуляторів машина сама вирушить на “заправну” станцію, де підзарядка теж буде виконана в автономному режимі і без дротів за допомогою індукційної системи.
У “Смарті” припускають, що сітікари майбутнього будуть задіяні в розвиненій системі каршерингу, коли машину для оренди не потрібно шукати або довго до неї йти. В майбутньому, як сподіваються в компанії, автомобіль сам приїде до “замовника”, а для того щоб він зміг легко визначити “свою” машину, спереду встановлено екран, на якому будуть виводитися вітання з його ім’ям.
Piccy.info - Free Image Hosting
Згідно з прогнозами, до 2025 року кількість користувачів каршерингу служб по всьому світу зросте до 36,7 мільйона осіб. Приблизно до цього ж терміну автовиробники обіцяють вивести на ринок повністю автономні автомобілі.
Piccy.info - Free Image Hosting
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас