Fitch знизило рейтинги Венесуели і не виключило дефолту країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинги Венесуели і не виключило дефолту країни

Світ
239
Рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Венесуели в іноземній і національній валютах з «CCC» до «СС», а також не виключило дефолту, повідомляється на сайті агентства, передає RNS.
Короткостроковий рейтинг дефолту емітента Венесуели в іноземній і національній валютах був підтверджений на рівні «С». Також був знижений рейтинг основного незабезпеченого боргу до рівня «СС» з «ССС», і було знижено рейтинг країнної стелі з рівня «ССС» до «СС».
«Зниження рейтингу Венесуели відображає думку Fitch про те, що можливий дефолт, враховуючи подальше скорочення можливостей фінансування уряду Венесуели після введення урядом США санкцій проти Венесуели 25 серпня 2017 року», – зазначає агентство.
Зазначається, що, незважаючи на готовність уряду обслуговувати борг країни, скорочення міжнародних резервів через санкції може мати значний вплив на можливість і готовність робити це вчасно.
25 серпня США ввели стосовно Венесуели санкції у зв’язку зі створенням в країні Конституційної асамблеї, покликаної замінити Національну асамблею. Введені обмеження поширюються на венесуельську державну нафтову компанію PDVSA і уряд країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас