В ЄС хочуть запустити постійні прикордонні перевірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС хочуть запустити постійні прикордонні перевірки

Казна та Політика
774
Єврокомісія не відкидає введення прикордонних перевірок усередині ЄС в рамках антитерористичної боротьби, – заявив комісар ЄС з питань внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос.
«Безпека європейців повинна мати пріоритет, і ми в Єврокомісії думаємо над тим, чи варто нам поміняти нинішні правила відповідно до нової ситуації», – заявив він.
«Ми повинні відрізняти внутрієвропейські перевірки, які пов’язані з міграційною кризою 2015-2016 років, від тих, які будуть введені з міркувань безпеки», – додав Аврамопулос. Він також зауважив, що перебуває в постійному контакті з міністерствами внутрішніх справ країн ЄС, і додав, що «відкритий для нових пропозицій».
Перевірки на кордонах деяких країн – членів ЄС були вперше введені в вересні 2015 року в розпал міграційної кризи. На даний момент прикордонний контроль можливий тільки за спеціальним дозволом, оскільки систематичні перевірки в Шенгенській зоні заборонені. Нещодавно ФРН і Австрія виступили за продовження терміну дії контролю на кордонах.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас