У податковій озвучили позицію щодо криптовалюти Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У податковій озвучили позицію щодо криптовалюти Bitcoin

Казна та Політика
9613
Державна фіскальна служба (ДФС) в питанні про статус так званої криптовалюти Bitcoin відштовхується від роз’яснення Національного банку України (НБУ), датованого 2014 роком. Про це заявили в прес-службі ДФС.
Згідно із заявою, Bitcoin не може використовуватися фізичними та юридичними особами на території України як засіб платежу.
“Роз’яснення щодо правомірності використання в Україні “віртуальної валюти/криптовалюта” надано Національним банком України від 10 листопада 2014 року, виходячи з якого Національний банк розглядає “віртуальну валюту/криптовалюту “Bitcoin” як грошовий сурогат, який не має забезпечення реальною вартістю, не може використовуватися фізичними і юридичними особами на території України як засіб платежу, оскільки суперечить нормам українського законодавства”, – заявили в ДФС.
У відомстві також нагадали, що НБУ рекомендує користуватися послугами тільки тих платіжних систем і систем розрахунків, які внесені до відповідного реєстру та учасників цих систем, і операторів послуг платіжної інфраструктури.
Водночас на питання про оподаткування однієї з найпопулярніших альтернатив традиційним валютам Bitcoin, зокрема, задекларованих народними депутатами, ДФС не дала відповіді.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас