Berkshire, ставши акціонером Bank of America, принесла Баффету $13 млрд прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Berkshire, ставши акціонером Bank of America, принесла Баффету $13 млрд прибутку

Фондовий ринок
498
Інвесткомпанія американського мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway Inc. з 29 серпня офіційно стала найбільшим акціонером Bank of America Corp. (BofA), виконавши варранти на купівлю 700 млн звичайних акцій BofA (близько 7%).
Як вказано в повідомленні BofA, ціна виконання – $7,142857 за акцію, що істотно нижче ринкового рівня ($23,58 на кінець торгів 29 серпня), загальна сума – $5 млрд.
Таким чином, на папері Баффет заробив на інвестиціях в ці варранти близько $13 млрд. Berkshire отримала варранти на придбання акцій BofA в серпні 2011 року, в рамках угоди з купівлі інвесткомпанією 6% привілейованих акцій банку, що серйозно постраждав від фінансової кризи, на суму $5 млрд.
До того моменту ціна акцій BofA, що подешевшали за рік на 45%, перебувала біля мінімального рівня за 3,5 року. Втручання У.Баффета, який не тільки вклав гроші в банк, але і позитивно оцінив діяльність його керівництва, допомогло зупинити падіння, пише The Wall Street Journal.
Тепер Berkshire є найбільшим акціонером відразу двох провідних банків Уолл-стріт – BofA, що займає 2-е місце за обсягом активів, і Wells Fargo & Co., що знаходиться на третьому місці.
У лютому У.Баффет заявляв про те, що при підвищенні банком річних дивідендів до рівня в $0,44 на акцію Berkshire реалізує варранти на купівлю звичайних акцій BofA. В якості власника 6% привілейованих акцій BofA інвесткомпанія отримує щорічні дивіденди в розмірі $300 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас