МВФ не стане вимагати скорочення дефіциту Пенсійного фонду ще три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не стане вимагати скорочення дефіциту Пенсійного фонду ще три роки

Казна та Політика
317
До вересня в Пенсіоном фонді України вже накопичено 12 млрд грн, необхідних для підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року. Однак ці гроші майже 9 млн пенсіонерів зможуть отримати тільки за умови ухвалення урядового законопроекту №6614 від 22 червня 2017 року.
Якщо проект закону, який ще називають проектом пенсійної реформи, не буде схвалений депутатами, то зазначена сума буде витрачена на погашення дефіциту Пенсійного фонду. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір.
Нагадаємо, в цьому році запланований дефіцит ПФ становить 141 млрд грн, з яких лише 71 млрд грн – це різниця між внесками, що збираються, та необхідними виплатами пенсіонерам. Решта 70 млрд грн – виплати військових пенсій, виплати чорнобильцям, ветеранам та іншим категоріям пільговиків.
«Якщо закон не буде прийнятий, то ми спрямуємо ці гроші на скорочення дефіциту ПФ. Оскільки за домовленістю з МВФ у разі прийняття реформи вони не будуть повертатися до питання скорочення дефіциту протягом чотирьох років. А всі додаткові надходження до ПФ за рахунок легалізації ринку праці будуть йти на підвищення пенсій. В іншому випадку всі ці домовленості не будуть мати сили», – розповів Микола Шамбір.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас