Студенти з Німеччини розігнали капсулу Hyperloop до 324 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студенти з Німеччини розігнали капсулу Hyperloop до 324 км/год

Технології&Авто
425
Приватна аерокосмічна компанія SpaceX підвела підсумки другого студентського конкурсу з розробки кабін для вакуумних поїздів. Переможцем стала команда з Мюнхена, якій вдалося розігнати кабіну до 324 км/год. З часом швидкість руху в тунелях Hyperloop може стати надзвуковою, впевнений організатор змагання Ілон Маск.
Випробування кабін для транспортної вакуумної системи Hyperloop відбулося на тестовому треку в Хоторні, поруч зі штаб-квартирою SpaceX. Свої розробки у фіналі конкурсу представили три команди — WARR з Німеччини, Swissloop зі Швейцарії та Paradigm з Північної Америки. Фіналістів відібрали на попередніх етапах конкурсів, які SpaceX проводить регулярно — тепер спільно з новою компанією Ілона Маска The Boring Company.
Переможцем конкурсу стала команда німецьких студентів з Мюнхенського технічного університету, яким вдалося розігнати кабіну з вуглепластика до 324 км/год на тестовому треку довжиною 1,2 км. На минулому змаганні в січні швидкість установки WARR склала всього 93 км/год, повідомляє TechCrunch.
Втім, голова SpaceX і The Boring Company Ілон Маск вважає такий показник скромним. На його думку навіть на короткому треку кабіну можна розігнати до 500 км/год. Після завершення конкурсу Маск написав у своєму мікроблозі в Twitter, що теоретично кабіни можуть досягти надзвукової швидкості навіть в тестовому тунелі Hyperloop довжиною 1,2 км. Однак для цього потрібно різке прискорення і гальмування.
Поставити нові рекорди компанії зможуть вже в наступному році, коли SpaceX втретє проведе конкурс кабін для Hyperloop.
Втім, скоро у студентських команд і стартапів, які розробляють вакуумні транспортні системи, може з’явитися сильний конкурент в особі самого Ілона Маска. Підприємець представив концепцію Hyperloop в 2013 році і подарував її світовій бізнес-спільноті. При цьому він заявив, що не буде займатися її реалізацією. Однак товарний знак Hyperloop належить Маску і, як повідомляють джерела, скоро голова SpaceX ним скористається.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас