Відновлювані джерела забезпечили енергією 70% будинків в Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлювані джерела забезпечили енергією 70% будинків в Австралії

Енергетика
657
Такого показника країні вдалося досягти в минулому фінансовому році, повідомляє звіт Green Energy Markets. Після завершення будівництва великих систем з вироблення чистої енергії Австралія зможе забезпечити електрикою від поновлюваних джерел вже 90% житлових будинків.
Більша частина чистої енергії (40%) в країні надходить від гідроелектростанцій. На другому місці – вітрогенератори (31%), а на третьому – сонячні установки на дахах (18%). Ще 10 років тому Австралія отримувала лише 7% електроенергії від поновлюваних джерел. Минулого року – 17,2%, а в липні цього року – 18,8%. Такі показники значно скорочують кількість викидів CO2 – такого ж результату можна було б досягти, якщо заборонити половину автомобілів в країні.
Нові дані зібрала дослідницька фірма Green Energy Markets, яка вперше представила Індекс відновлюваної енергетики для Австралії.
За даними аналітиків, торік чисті джерела забезпечили електрикою 70% будинків, а після завершення будівництва великих вітрових і сонячних електростанцій зможуть забезпечувати вже 90%. Поки Австралія мало використовує потенціал сонячних електростанцій – вони забезпечують менше 2% загальної потреби (включаючи промисловість і сферу послуг) в електриці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас