Поліпшення рейтингу - позитив перед поверненням на ринок єврооблігацій - Dragon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліпшення рейтингу - позитив перед поверненням на ринок єврооблігацій - Dragon Capital

Казна та Політика
201
Поліпшення рейтингу України є позитивною новиною напередодні планованого повернення уряду на ринок єврооблігацій.
Про це йдеться в коментарі інвестиційної компанії Dragon Capital.
“Впродовж останніх кількох років Moody’s був найбільш консервативним серед трьох рейтингових агентств щодо України. Зокрема, саме Moody’s першим знижував кредитні рейтинги держави у 2013-15 рр. і не поспішав повертати їх на передкризовий рівень після реструктуризації суверенного боргу. Після останнього підвищення рейтинг Moody’s залишається на дві позначки нижче рейтингів S&P і Fitch (B – із стабільним прогнозом). Частково це пов’язано з особливостями методології агентства, яка грунтується на річних даних і дозволяє вкрай обмежену суб’єктивну оцінку ситуації”, – йдеться у повідомленні.
У Dragon Capital відзначають, що, проте, залишається можливість для подальшого поліпшення агентством Moody’s рейтингу України (швидше всього, наступного року), за умови, що країна залишиться в програмі МВФ і продовжить нарощувати золотовалютні резерви.

Довідка Finance.ua

  • Рейтингове агентство Moody’s Investors Service підвищило кредитний рейтинг уряду України у національній та іноземній валюті на один рівень – до позначки Caa2, а також змінило прогноз із стабільного на позитивний.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас