Українцям нагадали, що вже сьогодні можна скористатися накопичувальним рівнем пенсійного забезпечення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям нагадали, що вже сьогодні можна скористатися накопичувальним рівнем пенсійного забезпечення

Казна та Політика
1050
Українці вже сьогодні можуть скористатися накопичувальним рівнем пенсійного забезпечення, повідомив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір на одному з телеканалів.
За його словами, чинне законодавство передбачає три рівні пенсійного забезпечення: солідарний, обов’язковий та добровільний накопичувальний. На сьогодні реально працюють перший та третій рівні, тобто вже зараз громадяни можуть отримувати пенсію із двох джерел – солідарної системи та добровільної накопичувальної.
“Згідно з чинним законодавством, кожен громадянин може вибрати пенсійний фонд та робити заощадження. Крім того, в майбутньому буде реалізований обов’язковий накопичувальний рівень, який дозволить диверсифікувати джерела пенсійного забезпечення людей і збільшить розмір пенсійних виплат”, – сказав Шамбір.

Довідка Finance.UA:

  • Реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням: єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році на суму 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше ніж 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, у яких не буде 15 років страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягненні 65 років.
  • Переглядаються також умови індексації пенсій та щомісячних страхових виплат. Так, в 2019-2020 роках індексація буде здійснюватися за окремим рішенням Кабінету міністрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас