Французький стартап розшукує інвестиції на запуск водного електротаксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький стартап розшукує інвестиції на запуск водного електротаксі

Технології&Авто
273
Стартап SeaBubble, що представив навесні прототип електричного човна для міського водного таксі, планує реалізувати свою ідею в Парижі. Для цього SeaBubble збирається залучити від €50 до €100 млн інвестицій до кінця вересня.
Французький яхтсмен Ален Тебо хоче створити міське водне таксі на електротязі, пише VentureBeat. Він планує залучити від €50 до €100 млн до кінця вересня.
Стартап SeaBubbles вперше представив повномасштабний прототип електричного човна на підводних крилах в березні цього року. Судно може досягати максимальної швидкості в 26 км/год, і вже ведуться роботи над більш швидкісною версією, яка зможе розганятися до 55 км/год.
Човен можна буде викликати за допомогою додатку, аналогічного Uber. До 2018 року SeaBubbles планує випустити від 3 до 5 тисяч електрочовнів для перевезення людей по Сені. У червні цього року на річці вже пройшли випробування SeaBubbles.
Стартап вже зіткнувся з деякими проблемами — наприклад, намагаючись переконати паризьку владу збільшити максимальну швидкість на річці Сена. Хоча мер Парижа Енн Ідальго підтримала ідею із створенням водного таксі в червні цього року, і Еммануель Макрон, президент Франції, також висловлювався за ідею річкового електричного таксі, коли був міністром економіки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас