5 сфер медицини, які змінить 3D-друк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 сфер медицини, які змінить 3D-друк

Технології&Авто
678
Технології 3D-друку — від точних моделей органів пацієнтів, які допомагають при підготовці до хірургічної операції до надрукованих людських тканин — вже сьогодні трансформують медицину. Дослідники з австралійського Університету Мельбурна виділили 5 основних інноваційних зрушень у цій галузі.
1. Біодрук
Поки що ми не вміємо друкувати повноцінні людські органи, але зможемо в недалекому майбутньому створювати тканини, здатні виконувати основні функції органів, вважає один з авторів дослідження, Джейсон Чуень.
Вчені вже використовують 3D-технології для друку органоїдів, що імітують органи в зменшеному масштабі.
2. Кілька таблеток в одній
Люди, які страждають від безлічі захворювань, особливо в літньому віці часто змушені приймати за день купу таблеток, але що, якщо їх можна було б замінити однією? Чуень вважає, що за допомогою 3D-друку це можливо. У всіх діючих препаратів такої таблетки буде свій час вивільнення.
3. Репетиції операцій
Спостереження показали, що попереднє використання точних тривимірних моделей органів для репетицій хірургічних операцій знижує час процедури і заподіяну пацієнтам побічну шкоду, а також зменшує вартість операції.
4. Індивідуальні протези
Масове виробництво протезів піде в минуле, а на зміну їм прийдуть 3D-технології і можливість друкувати штучні тканини або кінцівки, які точно відповідають потребам пацієнтів.
5. Виробництво на місцях
Склади, заповнені медикаментами, в майбутньому поступляться місцем цифровим файлам, які можна буде завантажувати і друкувати на їх підставі ліки і протези там, де є в них потреба, і тільки в потрібному обсязі. Це вимагатиме запровадження нових норм контролю якості та перегляду відповідальності виробника.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас