Fitch перегляне рейтинг США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch перегляне рейтинг США

Світ
417
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings попередило, що відмова від підвищення планки держборгу США призведе до запуску процесу перегляду рейтингів країни.
В даний час Штати мають найвищий рейтинг за шкалою агентства – “ААА”.
“Якщо ліміт держборгу не буде своєчасно збільшений до так званої дати Х, Fitch почне перегляд суверенних рейтингів США з потенційно негативними наслідками”, – йдеться в повідомленні Fitch.
Без можливості розміщення боргових зобов’язань уряд США, за прогнозами, залишиться без вільних грошових коштів приблизно на початку жовтня (дата Х). Також під загрозою перебувають виплати вчасно відсотків і основної суми боргу за держпаперами.
В даний час верхній поріг обсягу держборгу встановлений на позначці $19,9 млрд.
Як повідомлялося, у вівторок президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зупинити роботу уряду для того, щоб домогтися фінансування будівництва гігантської стіни на кордоні з Мексикою.
Конгрес повинен узгодити нові заходи для фінансування роботи уряду США до кінця поточного фінроку, що завершується 30 вересня. При цьому Д.Трамп може і планує накласти вето на будь-яке рішення з цього питання, якщо воно не буде передбачати виділення коштів на будівництво стіни, пише The Wall Street Journal. У такому випадку робота всіх державних органів буде припинена на невизначений термін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас