Фахівці розповіли, за яких умов Британія зможе скоротити імпорт нафти вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці розповіли, за яких умов Британія зможе скоротити імпорт нафти вдвічі

Енергетика
318
Поступове припинення продажів нових автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами у Великобританії може призвести до скорочення імпорту нафти вдвічі в найближчі два десятиліття, свідчать дані дослідження екологічних і благодійних організацій.
Наприкінці липня уряд Великобританії висловився за повну заборону на продаж таких автомобілів на території країни до 2040 року.
Однак у доповіді Green Alliance за підтримки CAFOD, Christian Aid, “Грінпісу” і Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) рекомендується більш швидкий перехід на автомобілі з нульовими викидами – до 2030 року. У такому разі Великобританія зможе зменшити закупівлю нафти за кордоном на 51% до 2035 року та збільшити інвестиції у власну інфраструктуру, включаючи станції зарядки електрокарів.
Доповідь опубліковано в очікуванні доопрацювання урядової стратегії в галузі екологічно чистої енергетики.
Крім того, Green Alliance рекомендує британській владі підтримати інвестиції у вивчення і експлуатацію відновлюваних джерел енергії. Згідно з попередніми прогнозами, ці інвестиції досягнуть піку на рівні 6,2 млрд фунтів стерлінгів ($8 млрд) в поточному фінроці, що завершується 31 березня 2018 року, а до 2020-2021 фінроку скоротяться до менш ніж 300 млн фунтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас