Долар знижується до євро та ієни після різкого падіння в п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знижується до євро та ієни після різкого падіння в п'ятницю

Валюта
1025
Курс долара США демонструє помірне зниження в парі з ієною і євро після обвалу в п’ятницю, викликаного виступами глав центробанків світу на симпозіумі в американському Джексон-Хоулі.
Євро торгується в понеділок в районі $1,1935 проти $1,1924 на закриття попередньої сесії.
Вартість долара становить 109,11 ієни проти 109,36 ієни в п’ятницю. Курс єдиної європейської валюти перебуває на вказаний час біля 130,23 ієни в порівнянні з 130,41 ієни днем раніше.
Учасників валютного ринку спантеличили виступи голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен і її колеги з Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі в п’ятницю.
Дж.Йеллен не стала згадувати про грошово-кредитну політику в своєму виступі в Джексон-Хоулі, зосередившись на питаннях регулювання банківської сфери. М.Драгі також не став говорити про ГКП: замість цього глава ЄЦБ розповів про ризики протекціонізму в світовій економіці.
Тепер увага інвесторів буде прикута до статданих з ринку праці США. Сильні показники можуть стати вирішальним аргументом на користь початку скорочення обсягу активів на балансі Федрезерву вже найближчим часом.
Дані щодо ринку праці за серпень будуть оприлюднені в п’ятницю. За прогнозами експертів, безробіття в Штатах минулого місяця залишилося на рівні 4,3%, а число робочих місць зросло на 180 тис. після підвищення на 209 тис. у липні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас