Європейські фермери використовують зграї дронів для пошуку бур'янів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фермери використовують зграї дронів для пошуку бур'янів

Технології&Авто
664
Природні алгоритми, які використовують бджолиний рій, допомагають навчати зграї дронів знаходити бур’яни. Сенсори, розміщені в ґрунті, дозволяють економити на добривах. А роботи-косарки перетворюють садівника на оператора. Phys.org розповідає про проекти, що фінансуються ЄС, які змінюють вигляд сільського господарства.
Тріанні працює над дослідницьким проектом SAGA, який фінансується ЄС і використовує ройові технології для боротьби з бур’янами за допомогою невеликих дронів. Передбачається, що апарати вагою 1,5 кг літатимуть над полями і складати карту місцевості. Дешеві камери, встановлені на дронах, не будуть володіти достатньою роздільною здатністю, щоб зробити чітке зображення, але якщо дрони зберуться в зграю, то карта вийде досить точною. Головне, щоб вони приймали спільні рішення без допомоги людини, як група, каже Тріанні.
Перший рій дронів буде випущений в поле цукрових буряків наступної весни. Карти бур’янів дозволять фермерам розпорошувати пестициди цілеспрямовано. Це не тільки більш екологічний спосіб обробки полів, але і більш дешевий. Один дрон зможе літати протягом 20-30 хвилин, і тому, швидше за все, для складання карт доведеться використовувати кілька зграй, які змінюють одна одну за принципом естафети. На думку Тріанні, рій дронів можна буде найняти або ж купити. Першими клієнтами можуть стати кооперативи, бо володіти зграєю дронів для одного фермера може виявитися задорого.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас