Audi переназве свої моделі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi переназве свої моделі

Технології&Авто
2166
Німецька автомобілебудівна компанія Audi вводить нове позначення своїх моделей. Відтепер на кришках і дверцятах багажників всіх моделей з Інгольштадта буде красуватися новий двозначний індекс.
Своє нововведення в Audi пояснюють необхідністю створення чіткої ієрархії для кожного сімейства моделей. Чим же було погане старе позначення? Тим, що з появою гібридів об’єм мотора вже не корелює з їх потужністю, ну а у випадку повністю електричних машин літраж і зовсім відсутній.
Двозначний індекс покликаний вирішити цю проблему, оскільки він буде прив’язаний не до робочого об’єму двигуна, а до потужності. Щоправда, точно зрозуміти, скільки «конячок» під капотом, все одно не вийде, але буде простіше відрізнити менш потужну версію Audi від більш потужної. Так цифра «30» буде відповідати діапазону від 110 до 130 к. с., «45» – від 230 до 252 к. с., а всі версії, потужніші за 544 к. с., отримають позначення «70». Поряд з цифровим індексом залишиться звичне літерне позначення силового агрегата — TFSI, TDI, g-tron або e-tron.
Нове позначення стане міжнародним стандартом Audi і буде використовуватися на всіх моделях, крім лінійок S і RS, а також суперкара R8. Першою Audi, яка отримає двозначний індекс, стане нова «вісімка». Лімузин A8 вийде на ринок з моторами 3.0 TDI (285 к. с.) і 3.0 TFSI (340 к. с.) – цим версіями відповідатимуть індекси 50 TDI і 55 TFSI.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас