Bitcoin більш ліквідний, ніж золото - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitcoin більш ліквідний, ніж золото - експерт

Фінтех і Картки
3749
Головний редактор Adamant Research (дослідницька фірма з криптовалют) Туур Демеєстр нещодавно написав у своєму Twitter: “Жителі Індонезії використовують Bitcoin для грошових переказів з Саудівської Аравії і Малайзії. Bitcoin більш ліквідним, ніж золото”.
Так Туур прокоментував пост одного зі своїх підписників. Пост був коментарем до інтерв’ю між Демеєстром і генеральним директором Kraken (криптовалютна біржа) Джессі Пауеллом.
“Я працюю на “Корпус Миру” в невеликому місті. Члени багатьох тутешніх сімей, які працюють в Саудівській Аравії і Малайзії, відправляють гроші в Bitcoin своїм батькам сюди. Вони роблять це вже дуже давно, навіть до мого приїзду сюди. До Bitcoin люди часто, а деякі і досі, використовували золото. Вони купують грами золота. Але із золотом працювати складніше, наприклад, для того, щоб придбати один грам золота, вчителю з магістерським ступенем потрібно працювати два тижні. З Bitcoin, натомість, все набагато простіше”.
Коментар Демеєстра в Twitter: “Bitcoin більш ліквідний, ніж золото” – це фундаментальна думка в суспільному сприйнятті і усвідомленні Bitcoin. Ліквідність традиційно є валютною умовою, але вона обмежує стабільність. Стабільність – це умова і для активів (наприклад, для золота). Bitcoin об’єднує ці дві умови в єдиний актив/валюту, створюючи тим самим стабільність і ліквідність. По мірі все більшого використання Bitcoin, буде збільшуватися і його ліквідність. Валютні умови і безпека стануть одним цілим в Bitcoin.
Засновник аналітичної компанії Fundstrat, Томмі Лі, пророкує зростання ціни на Bitcoin до $6000 USD, посилаючись на закон Меткалфа. Закон говорить, що корисність мережі пропорційна квадрату кількості користувачів цієї мережі ≈n2. Поступово, із зростанням популярності Bitcoin, як, наприклад, в цьому невеликому місті в Індонезії, буде зростати і його вартість, навіть незважаючи на тимчасові коригування курсу.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас