Флот українських авіакомпаній: скільки літаків і який їх вік (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Флот українських авіакомпаній: скільки літаків і який їх вік (інфографіка)

Фондовий ринок
5309
Українські авіакомпанії в плані флоту не такі вже й українські.
Про це свідчить дослідження ЦТС.
Більшість літаків взяті в лізинг за кордоном – 99 з 115. Українські перевізники вважають за краще брати літаки на Кіпрі (21 одиниця), в США (20 одиниць), Ірландії (12 одиниць), ОАЕ (8 одиниць), Сінгапурі та Португалії (по 7 одиниць). Тільки чотири авіакомпанії володіють власними повітряними суднами. Флот “Мотор Січі” і “Україна” цілком складається з власних літаків, “Урги” і МАУ – частково.
Також українські авіакомпанії літають на досить немолодому флоті. Середній вік повітряних суден становить близько 22 років. Найстарішим флотом оперує “Мотор Січ” – понад 35 років, наймолодшим – “Україна”, літакам якої незабаром виповниться 11 років. Найбільший український перевізник, МАУ, користується флотом, вік якого трохи більше 13 років. При цьому найстаріший літак виконує рейси “Мотор Січі” (46 років), а наймолодший – МАУ (всього кілька місяців).
Варто сказати, що флот українських авіакомпаній не настільки численний. Тільки у чотирьох перевізників більше 10 літаків: МАУ – 39 (за даними компанії 42), “Урга” – 14, “Роза вітрів” – 11 і “Хорс” – 10. У шести авіакомпаній розмір флоту коливається в межах від 3 до 7 літаків. Це Yanair, “Мотор Січ”, ДАРТ, Bravo Airways і “Україна”.
Водночас, п’ять авіакомпаній перебувають у зоні ризику, оскільки володіють мінімальною кількістю літаків – 2 одиниці. Це “Дніпроавіа”, UM Air, “Азур Ейр Україна”, Atlasjet Україна і Anda Air. До слова, у останньої через поломки одного з літаків виникли проблеми з Державіаслужбою, яка погрожувала відібрати ліцензію, поки авіакомпанія не ввела в дію другий літак.
Флот українських авіакомпаній: скільки літаків і який їх вік (інфографіка)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас