Якщо буде закон, НБУ дозволить випуск е-грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо буде закон, НБУ дозволить випуск е-грошей

Казна та Політика
423
Національний банк України прогнозує, що в разі зміни українського законодавства в сфері регулювання платіжних систем, він надасть небанківським фінансовим установам право випускати електронні гроші, – заявила заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Наталія Лапко.
«Як ви знаєте, відповідний законопроект, побудований на європейських стандартах регулювання платіжного ринку, зараз перебуває на розгляді в Раді. І ми сподіваємося на плідну співпрацю з парламентом в роботі над зміною законодавства в сфері регулювання діяльності платіжних систем», – сказала Лапко і уточнила, що прийняття цього законопроекту, зокрема, дозволить упорядкувати діяльність небанківських фінансових установ на ринку платіжних послуг, надати їм право здійснювати випуск електронних грошей і мати комерційних агентів.
Крім цього, НБУ спільно з іншими суб’єктами ринку і постачальниками компослуг активно працює над уніфікацією різних документів на оплату послуг, що сприятиме ширшому доступу громадян до безпаперового їх отримання і можливості дистанційно керувати своїми рахунками.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас