В Києві ще одну центральну вулицю зроблять пішохідною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві ще одну центральну вулицю зроблять пішохідною

Казна та Політика
2312
З 24 серпня частина вулиці Ярославів Вал у Києві може стати повністю пішохідною в тестовому режимі.
Про це заявив директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Сергій Симонов.
“Ми паралельно зараз запустимо ще Ярославів Вал, зробимо там пішохідний відрізок і у вересні будемо приймати рішення щодо того, чи сподобалося киянам, підійшло, не підійшло, з урахуванням тих замірів, які ми будемо робити по прилеглих вулицях”, – сказав Симонов.
Від машин позбавлять невеликий відрізок довжиною близько 40 метрів від вулиці Івана Франка до вулиці Стрілецької. В результаті під’їзди до житла, офісів і комерції залишаться відкритими.
В минулому році організація “Агенти змін” взялася за оновлення Ярославового Валу. Вулицю планують перетворити на комфортний громадський простір: впорядкувати рекламу, вирівняти тротуари, провести озеленення, фарбування фасадів, встановити лавки.
У Facebook з’явилася сторінка, присвячена перетворенню вулиці на суспільний простір.
Згідно з транспортною моделлю Києва, Ярославів Вал дублює вулицю Велику Житомирську, яка також направляє транспортний потік на Європейську площу. Але пропускна здатність самої площі обмежена, тому транзит через Ярославів Вал, за словами чиновників, не збільшує пропускну спроможність вуличної мережі центру Києва.
Нагадаємо, нещодавно пішохідною зробили велику територію на Подолі – частину вулиці Сагайдачного і Контрактову площу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас