Нафта дешевшає на даних про зростання видобутку в країнах ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на даних про зростання видобутку в країнах ОПЕК

Енергетика
389
Світові ціни на нафту продовжують зниження в п’ятницю вранці, оскільки інвестори, як і раніше, відіграють дані четверга про зростання видобутку в країнах ОПЕК.
Станом на 06:29 за Києвом вартість жовтневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,81%, до 51,48 долара за барель.
Ціна вересневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,88% – до 48,16 долара за барель.
В четвер була опублікована доповідь ОПЕК, згідно з якою країни організації в липні збільшили видобуток нафти на 172,6 тисяч барелів на день у порівнянні з червнем – до 32,869 мільйона барелів на день.
Динаміка пояснюється зростанням нафтовиробництва у Лівії, Нігерії та Саудівській Аравії. Зниження видобутку відзначалося в Іраку, Анголі і Венесуелі. ОПЕК і низка країн, що не входять в організацію (ОПЕК+), домовилися в кінці 2016 року у Відні про скорочення своєго видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня, з яких 300 тисяч припадають на Росію.
Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін її дії був продовжений на дев’ять місяців — до кінця березня 2018 року. Лівія і Нігерія при цьому звільнені від зобов’язань, оскільки нафтова промисловість цих країн сильно постраждала від діяльності збройних угруповань.
“Проблеми з видобутком … чинять тиск на ціни, оскільки дані демонструють зростання видобутку в Лівії в липні до максимального рівня за весь рік”, – коментують ситуацію аналітики банку ANZ, слова яких наводить агентство Рейтер.
Трейдери також очікують даних, пізніше в п’ятницю, американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE) – про кількість бурових установок в США за підсумками тижня.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас