Німеччина продала опорний аеропорт Ryanair в країні китайському конгломерату HNA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина продала опорний аеропорт Ryanair в країні китайському конгломерату HNA

Фондовий ринок
584
Влада федеральної землі Рейнланд-Пфальц продала 82,5% збиткового аеропорту Франкфурт-Хан, що належить їй, дочірній компанії китайського концерну ВНД – Airport HNA Group, що управляє 16 аеропортами на території КНР.
Сума угоди склала 15,1 млн євро, її китайська сторона внесла ще до остаточного завершення купівлі. Китайці планують повернути аеропорт до прибутковості й провести реструктуризацію. Поки що неясно, чи будуть збережені робочі місця.
Однією з умов угоди була згода Єврокомісії. На початку серпня 2017 року Брюссель дозволив Рейнланд-Пфальцу надати китайському концерну субсидії в розмірі не більше ніж 25,3 млн євро до 2024 року. Влада в Майнці пообіцяла HNA допомогу в розмірі до 22,6 млн євро, щоб зберегти робочі місця в аеропорту.
Решта аеропорту (17,5%) належить сусідній федеральній землі – Гессену, влада якого поки що не змогла її продати.
Аеропорт Франкфурт-Хан розташований приблизно посередині між Франкфуртом-на-Майні і Люксембургом, від обох міст його відокремлюють близько 120 кілометрів. Найближче велике місто – Кобленц. Аеропорт був обладнаний на базі колишнього американського військового аеродрому.
Перші польоти цивільних літаків були здійснені в 1993 році, а в 1999 році сюди зайшов лоукостер Ryanair. В наступні роки ця авіакомпанія перетворила Франкфурт-Хан на свій опорний аеропорт в Німеччині. Крім того, керівництво аеропорту активно розвиває співпрацю з вантажними авіаперевізниками.
З 2007 року в аеропорту почали падати показники пасажиропотоку і виручки від перевезення вантажів. У підсумку було вирішено провести тендер і знайти перспективного покупця. Пасажиропотік у 2016 році становив 2,6 млн осіб, вантажообіг – 72,6 тис. тонн.

Довідка Finance.UA:

  • HNA – це конгломерат фірм, зайнятих в основному в сфері повітряного транспорту (концерн починався з Hainan Airlines), нерухомості, фінансових послуг, туризму і морських перевезень.
  • Складові його фірми зосереджені в Китаї і в азіатському регіоні, але є деяка діяльність в ЄС і США.
  • За останні три роки група витратила 40 млрд доларів на операції M&A за межами Китаю, що зробило її одним з найбільших міжнародних інвесторів КНР.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас